Over mij

Gefascineerd door lichaam en geest

Met veel plezier heb ik, Coline Beijeman, de afgelopen 10 jaar binnen de gezondheidszorg gewerkt. Eerst als verpleegkundige en later als Physician Assistant. Wat een mooie jaren waren dat! Van begin af aan was ik gefascineerd door de werking van het menselijk lichaam en wilde ik hier zoveel mogelijk over weten.

 

Naast het medische en lichamelijke stuk had ik daarnaast ook juist veel interesse in de werking van het brein en de psychologie. Welk specialisme is dan beter dan de neurologie?! Een geweldige combi van beide werelden!

 

Begeleiden en ondersteunen van patiënten en familie

Ik heb mensen mogen leren kennen in een zeer kwetsbare periode in hun leven. Verdriet en blijdschap, leven en dood liggen zo dicht bij elkaar. Waar ik aan de ene kant van de afdeling kon vertellen dat er een zeer goed herstel te verwachten was, overleed aan de andere kant een ander bijzonder mens.

 

Het begeleiden en ondersteunen van mijn patiënten en hun familie is altijd het mooiste en meest bevredigende aspect van mijn werk geweest. Helaas heb ik gezien de ontwikkelingen in de gezondheidszorg de keuze moeten maken voorlopig te stoppen met dit fantastische werk. Voor mij staat de mens centraal en wil ik liefdevolle aandacht en tijd kunnen geven. Het draait echter steeds meer om productie en efficiëntie. Dit gaf een inwendige strijd, die ik niet vol kon houden… Ik kreeg een burn-out.

 

Zelf patiënt

Na jaren aan de kant van hulpverlener gestaan te hebben, kwam ik in maart 2016 zelf in de rol van patiënt terecht. Door mijn burn-out heb ik een deel van de andere kant van de zorg gezien. Ik heb ervaren hoe het kan zijn als je lichaam en geest je in de steek laten. Ik zou in de kracht van mijn leven moeten zijn, maar was dat al een tijd niet meer. Mijn wereld stond op zijn kop!

 

Zoektocht naar een gezonder en gelukkiger leven

Ik ben vanaf die tijd in aanraking gekomen met diverse inspirerende mensen en hulpverleners en heb mijn wereldbeeld bij moeten stellen. Wat ik jaren voor waarheid had aangenomen, bleek ineens toch niet meer zo zeker te zijn. Alles heeft twee (of zelfs meerdere) kanten. Ik ben een zoektocht begonnen naar antwoorden en methoden om beter, gezonder en gelukkiger te worden.

 

Delen van kennis en ervaring

Mijn zoektocht vanuit mijn burn-out en de kennis en ervaring die ik gedurende mijn werk in de gezondheidszorg heb opgedaan, wil ik in deze blog delen met zowel hulpverleners als patiënten. Alsook met familieleden en mensen die nog nooit ook maar in aanraking zijn geweest met enige vorm van hulpverlening. Iedereen krijgt hier vroeg of laat mee te maken. Gaat het niet om jezelf, dan wel om een naaste. Hoe fijn is het als je dan al wat meer kennis en handvatten hebt om je in deze (vaak moeilijke) situaties overeind te houden?!

 

Lees hier meer over mijn missie om Nederland het gezondste land ter wereld te laten worden.

 

Neem zelf verantwoordelijkheid voor jouw geluk en gezondheid

Ik nodig je uit de artikelen met een open houding te lezen en in twijfel te trekken wat je altijd voor waar hebt aangenomen. Loop niet als een schaap achter de meute aan, maar ontdek wat voor jou waar is. Onderzoek, experimenteer en neem zelf verantwoordelijk voor jouw eigen gezondheid en geluk!

 

Want jij geeft jouw gezondheid toch niet zo maar uit handen?!

 

Ik hoop je te mogen inspireren en wens je veel lees- en experimenteerplezier toe!

 

 

Liefs,

Coline

 

 

Wil je iedere maandag geïnspireerd worden met tips en tricks om jouw gezondheid te verbeteren?

Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief!

Coline Beijeman

Is gefascineerd door alles wat met het menselijk lichaam, brein, psychologie en gezondheidszorg te maken heeft. Ze neemt jou mee op reis om je te inspireren en je eigen antwoorden te vinden. En actie te ondernemen waar nodig! Doel: Je gezonder en gelukkiger voelen door de voor jou juiste keuzes te kunnen maken. Wees nieuwsgierig, openminded en experimenteer. Laat los wat je denkt te weten en vorm (opnieuw) je mening!