Blij zijn met een moeilijke situatie of ziekte?

5 september 2018
feestje vieren

‘Ik ben zo blij dat het mij overkwam!’

Ik dacht: ‘laat ik deze blog maar meteen beginnen met een positief cliché wat door bijna alle ex-burn-outers wordt geroepen’.

 

Hoezo blij?

Heel leuk en fijn voor mensen dat ze hun burn-out hebben ervaren als een kadootje dat hun leven veranderde… Maar wat heb jij daar aan nu je net bent uitgevallen, diverse terugvallen hebt gehad, je in een moeilijke situatie zit of het even helemaal niet ziet zitten?!

 

Of… Wanneer je helemaal geen burn-out hebt, maar je gewoon niet lekker in je vel zit of ergens anders last van hebt?

 

Er is hoop!

Ook al voelt je situatie nu als beperkend. Ben je boos of verdrietig dat je niet meer kunt wat je allemaal kon. Loop je tegen onbegrip en/of goedbedoelde adviezen van je omgeving aan… Het wordt écht beter!

 

Tenminste… Als je je klachten serieus neemt, leert luisteren naar je lichaam en je je hoofd wat leert te bedaren. Leer jezelf kennen, ontdek, val, sta op en leef het leven wat JIJ wilt leven! Niet dat van een ander. Wees lief voor jezelf gedurende deze ontdekkingsreis (of survival als het meer zo voelt) en houd moed. Er is licht aan het einde van de tunnel. Het vuurtje in je zal weer gaan branden.

 

Niet alleen voor burn-outers

Maar even terug…. Waarom begin ik deze blog nou uitgerekend met zo’n positief statement over de uitkomst van (in dit geval) een burn-out?

 

Zoals in mijn eerste blog te lezen was, heb ik zelf in maart 2016 een burn-out gekregen. Deze burn-out heeft nogal wat in gang gezet. Mijn leven is er drastisch door veranderd. Niet altijd omdat ik het nou zo graag wilde, maar vaak ook omdat ik niet anders kon.

 

Dit veranderproces geldt niet alleen voor burn-out, maar ook voor vele andere ziektes en situaties.  Dus wellicht herkenbaar voor niet-burn-outers? Vervang dan het woordje burn-out door wat voor jou van toepassing is!

 

Hart onder de riem

Schrijven heeft mij ondersteund in het doormaken van mijn veranderproces. Ook al lijkt het soms of ik er voor een deel nog middenin zit, ik heb op mijn betere momenten daadwerkelijk gevoeld dat er hoop is en dat het écht goed gaat komen. En zo goed als ik me op die betere momenten voelde, zo goed had ik me mijn hele leven nog niet gevoeld. Ik geloof dat dat fantastische gevoel haalbaar is voor iedereen!

 

Deze blog is een hart onder de riem voor mensen die midden in een moeilijke situatie zitten. Ik weet het, het zijn nogal wat loze kreten waar je niet direct wat mee kunt, maar heb vertrouwen. In volgende blogs hoop ik je informatie aan te kunnen reiken waar je mee verder kunt.

 

Herken jij je hier in? Dat juist een moeilijke situatie, ziekte of wat dan ook jouw leven in positieve zin heeft veranderd en je hier beter uit bent gekomen, hoe rot je je op dat moment ook voelde? Deel het hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Coline Beijeman

Is gefascineerd door alles wat met het menselijk lichaam, brein, psychologie en gezondheidszorg te maken heeft. Ze neemt jou mee op reis om je te inspireren en je eigen antwoorden te vinden. En actie te ondernemen waar nodig! Doel: Je gezonder en gelukkiger voelen door de voor jou juiste keuzes te kunnen maken. Wees nieuwsgierig, openminded en experimenteer. Laat los wat je denkt te weten en vorm (opnieuw) je mening!